+46 (0) 31 26 41 08 info@westdijksweden.se

För första gången på många år, om det ens hänt någon gång, rådde det under onsdagen tillfälligt parkeringsförbud på Fredsgatan i Ludvika.

Orsaken var att en bred och hög transport skulle passera.

– Det händer att stora transporter måste köra via Fredsgatan. Men jag kan inte minnas att vi någon gång tidigare infört p-förbud av den anledningen, säger Kerstin Ohlsson vid kommunens trafikavdelning.

P-förbudet gällde mellan midnatt och 12.00 på onsdagen och vid 10-tiden passerade transporten. Det var en stor trumma som tidigare använts i Garpenbergs gruva och nu skulle köras till Zinkgruvan.

– Trumman är 5,5 meter hög och lika bred. Vi kunde inte köra efter genomfarten då den fria höjden under gångbron inte är tillräcklig. Trafikverket garanterar att den fria höjden alltid ska vara minst 4,5 meter, säger Hans Eriksson vid företaget Westdijk Sweden AB som ansvarade för transporten.

Hans kollega Björn Andersson körde transporten och var inte helt nöjd med förhållandena genom centrala Ludvika. Vissa bilägare hade nämligen nonchalerat p-förbudet.

– Det gick bra, men det var målfoto. Man kanske skulle ha lagt ut fotanglar i stället för att sätta ut skyltar om p-förbud, funderade chaufför Andersson.

https://www.dalademokraten.se/artikel/fotanglar-battre-chauffor-klagar-over-ludvikabilisters-nonchalans